lärarrollen

Lärarrollen – relationer i klassrummet

Lärarrollen handlar om mycket mer än att följa en kursbok, en kursplan, sikta mot kursmålen och checka av betygskriterierna.

Häromdagen i LinkedIn fick jag ett kvitto på att mitt fokus på den didaktiska frågan Hur? samt min strävan mot relationsbyggande i klassrummet (stödd av forskning) har nått fram till åtminstone en deltagare.

K. från Ukraina skriver bland annat:

”And the most important thing for me is that you teach real life, not dry theory. Any help should support a person’s dignity, responding to his real inner request. During the lessons, I did not feel like a refugee but a person who is as interesting to you as you are to us. It really motivates me not to give up and keep going.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s